Haver-speculaasmug
Haver-speculaasmug

Ontbijt

Haver-speculaasmug

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

50 g havervlokken
2 el appelmoes
2 el roomkaas
1 el honing
1 tl vanille aroma
1 tl speculaaskruiden
1 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
Ook nodig: 2 hittebestendige mokken of hoge bakjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de havervlokken, zout, bakpoeder en speculaaskruiden (alle droge ingrediënten) in een kom.
  3. Mix de vanille, honing en appelmoes (alle natte ingrediënten) in een andere kom.
  4. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en mix het zo goed mogelijk samen. Voeg lepel voor lepel net zoveel van het water toe tot je een beslag krijgt (ong. 120 ml). Verdeel dit beslag over de ingevette mokken of bakjes.
  5. Maak met je vingers twee balletjes van de roomkaas en duw deze in het midden van het beslag. Zorg dat de roomkaas met het havermengsel is bedekt.
  6. Bak de mugs in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest