Haver-abrikozenkoekjes
Haver-abrikozenkoekjes

Bakken

Haver-abrikozenkoekjes

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

150 g grove havervlokken
100 g abrikozen, half uur geweld in water
100 g hennep eiwitpoeder
30 g extra virgin kokosolie
15 g kokosbloesemsuiker
1 ei
1 grote sinaasappel, het sap
½ citroen, het sap
Snufje zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC.
  2. Doe de abrikozen met het weekwater in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en giet het grootste deel van het water af. Voeg de kokosolie toe en laat al roerend smelten.
  3. Pureer de abrikozen met een staafmixer en voeg daarna de havervlokken toe.
  4. Giet het sinaasappelsap erbij en roer goed. Meng het ei, de kokosbloesemsuiker en het eiwitpoeder erdoor. Proef, en voeg eventueel nog wat meer kokosbloesemsuiker toe.
  5. Leg kleine bergjes koekmix op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 45-50 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2014.