Hachee met paprika
Hachee met paprika

Hoofdgerecht

Hachee met paprika

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g riblappen, in grove stukken
500 ml runderbouillon
50 g boter
2 uien, grof gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
4 blaadjes laurier
2 kruidnagels
2 el tarwebloem
2 el rode wijnazijn
2 el tomatenpuree
1 el paprikapoeder
1 tl suiker
Fijngehakte peterselie, voor erover

BEreidings wijze

  1. Verhit de boter in een (gietijzeren) pan. Bak het vlees hierin rondom aan.
  2. Voeg de ui, paprikapoeder en bloem toe en roer door. Giet er vervolgens de bouillon en de rode wijnazijn bij.
  3. Roer de suiker, laurier, kruidnagel, paprika en tomatenpuree erdoor. Breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de hachee in ca. 3 uur helemaal gaar en zacht met deksel op de pan.
  4. Haal voor de laatste 30 minuten het deksel eraf zodat de saus indikt. Bestrooi voor het serveren met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.