Hoofdgerecht
Hachee met paprika
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 485 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g riblappen, in grove stukken
- • 500 ml runderbouillon
- • 50 g boter
- • 2 uien, grof gesnipperd
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 4 blaadjes laurier
- • 2 kruidnagels
- • 2 el tarwebloem
- • 2 el rode wijnazijn
- • 2 el tomatenpuree
- • 1 el paprikapoeder
- • 1 tl suiker
- • Fijngehakte peterselie, voor erover
BEreidings wijze
- Verhit de boter in een (gietijzeren) pan. Bak het vlees hierin rondom aan.
- Voeg de ui, paprikapoeder en bloem toe en roer door. Giet er vervolgens de bouillon en de rode wijnazijn bij.
- Roer de suiker, laurier, kruidnagel, paprika en tomatenpuree erdoor. Breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de hachee in ca. 3 uur helemaal gaar en zacht met deksel op de pan.
- Haal voor de laatste 30 minuten het deksel eraf zodat de saus indikt. Bestrooi voor het serveren met peterselie.
Boodschappen lijst
- Runder riblappen
12,69 370 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillon
5,29 500 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Kruidnagel
5,69 40 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Zoet paprikapoeder
4,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!