Hoofdgerecht
Hachee in rodekoolblad
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 g hacheevlees (of riblappen), in dobbelstenen
- • 50 g boter
- • 8 grote rode kool bladeren
- • 4 dikke plakken ontbijtkoek
- • 4 kruidnagels
- • 3 grote uien, gesnipperd
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 groentebouillonblokje
- • 3 el rode wijnazijn
- • 2 el stroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Schroei het vlees rondom bruin in de boter (ca. 5 minuten).
- Doe de uien erbij en bak nog eens 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, stroop en de bouillontablet toe en giet er 400 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof ca. 2 uur tot het vlees heel mals is. Voeg tussentijds eventueel wat extra water toe.
- Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat nog 5 tot 10 minuten sudderen zodat de ontbijtkoek oplost en de saus bindt.
- Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
- Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is. Het moet lekker knapperig blijven.
- Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
- Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.
Boodschappen lijst
- Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Kruidnagel
5,69 40 Gram
removeadd product to cart - Runder hacheevlees
12,10 385 Gram
removeadd product to cart - Dadelstroop
3,59 250 Ml
removeadd product to cart - Rode kool
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Ontbijtkoek
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!