Voorgerecht
Gyoza's met garnalen-shiitakevulling
- • Voorgerecht
- • 6 personen
- • 380 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g bloem + extra voor bestrooien
- • 150 g rauwe garnalen, fijngehakt
- • 150 g shiitake
- • 2 bosui, fijngehakt + evt. extra voor garnering
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 el sojasaus
- • 1 tl sesamolie + extra voor bakken
- • 1 tl suiker
- • ½ tl gember, geraspt
- • ½ tl zout
- • ½ tl witte peper
- • Maiszetmeel, om te bestrooien
- • Zonnebloemolie, om in te bakken
- • DIPSAUS:
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 3 el citroensap
- • 2 el tahin
- • 2 el miso
- • 1 el honing
- • 1 el sesamolie
- • 1 el gember, geraspt
BEreidings wijze
- Meng de bloem en het zout en voeg geleidelijk 125 ml lauwwarm water toe terwijl je kneedt. Kneed ca. 10 minuten en vorm er dan een bal van. Leg deze in een met bloem bestrooide kom, dek af en laat een uur rusten.
- Maak ondertussen de vulling. Doe de fijngehakte garnalen, shiitake en bosui in een kom en meng er de rest van de ingrediënten - behalve het maïszetmeel en de zonnebloemolie - door. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en zet opzij.
- Verdeel het deeg in ca. 24 stukjes van elk ca. 15 gram en rol ze uit tot rondjes. Bestrooi met wat maiszetmeel om aan elkaar plakken te voorkomen. Stapel ze op en bewaar ze onder een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.
- Schep in het midden van een deegrondje 2 theelepels vulling. Maak de rand nat met een beetje water en sluit de gyoza: duw tussen duim en wijsvinger de rand een beetje tot er een plooitje ontstaat en druk deze vast op de onderlaag. Ga zo door tot er geen ruimte meer is om te plooien en sluit het laatste stukje. Leg de gyoza op een groot bord bestrooid met maiszetmeel. Maak zo alle gyoza's.
- Verhit een koekenpan met een sluitend deksel en bestrijk de bodem met een klein beetje zonnebloemolie. Leg zoveel mogelijk gyoza's naast elkaar in de pan. Bak tot de onderkant goudbruin is. Voeg dan 100 ml water toe, zodat de gyoza's in een klein bodempje water staan. Sluit de pan af met het deksel en stoom de gyoza's in ca. 5 minuten gaar. Haal het deksel er daarna pas af en druppel er 1 theelepel sesamolie over. Als er nog vocht in de pan zit, laat dit dan verdampen tot de gyoza's droog gebakken zijn.
- Serveer met de dipsaus en bestrooi eventueel met bosui.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte peper gemalen
6,29 45 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Tahin
5,99 350 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Met dit recept maak je ca. 24 gyoza's en is daarom geschikt voor 4-6 personen. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!