Bakken
Groentetaart met feta
- • Bakken
- • 2 personen
- • 651 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g butternut pompoen, gesneden
- • 100 g spinazie
- • 75 g feta
- • 2 rode uien
- • 1 rol bladerdeeg
- • 1 teentje knoflook
- • 1 el extra Vierge olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik 2 bakplaten). Bedek de bakplaat met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 10-15 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is. Haal daarna weer uit de oven.
- Breng intussen water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verdeel alle groenten en de knoflook over het bladerdeeg en verbrokkel de fetakaas erover. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover.
- Bak de plaattaart nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!