Soep
Groene aspergesoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 143 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- • 500 g groene asperges
- • 100 ml sojaroom + extra ter garnering
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 4 el geraspte kaas
- • ½ el olijfolie
BEreidings wijze
- Snijd de harde onderkant van de asperges (bewaren) en snijd de asperges in stukken van ± 3 cm, bewaar de koppen apart.
- Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui even aan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de harde onderkant van de asperges toe en kook ± 10 minuten door. Zet op een zeef en gooi de stukjes daarna weg.
- Zet de bouillon opnieuw op het vuur en roer de aspergestukjes (niet de kopjes) erdoor. Laat ± 5 minuten trekken.
- Haal de soep van het vuur en maak met de staafmixer fijn. Breng daarna opnieuw aan de kook.
- Roer de room en de aspergekopjes door de soep en laat nog ± 2 minuten doorkoken.
- Verdeel de soep over 4 borden, giet er een streepje room over bestrooi met geraspte kaas.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!