Granolabars met honing en bosvruchten
Granolabars met honing en bosvruchten

Tussendoor

Granolabars met honing en bosvruchten

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 151 kcal / portie

Ingrediënten lijst

375 g granola bosvruchten
250 g honing
100 g gedroogde abrikozen
70 g moerbeien
30 g bloem
25 g pistachenoten
1 tl 5-spice kruiden

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Breng de honing aan de kook en kook 1 minuut door.
  3. Doe alle andere ingrediënten in een metalen mengkom en giet de honing erop. Roer alles met een hittebestendige spatel door elkaar en schep het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  4. Vouw het papier dicht over de bovenkant en zet er een ander cakeblik bovenop, zodanig dat het tweede blik de granolamassa naar beneden drukt. Zet hier een gewicht op en zet in de oven. Bak de granola 15 minuten.
  5. Laat afkoelen met het gewicht erop en haal dan het granolablok er uit. Snijd met een warm mes in plakjes en verpak in bakpapier.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Deze granolbars zijn super handig voor in je tas als je een snelle lunch of tussendoortje nodig hebt. Liever minder zoet? Halveer de honing. De bar kruimelt dan wel wat meer, want honing zorgt voor de samenhang.