Tussendoor
Granolabars met honing en bosvruchten
- • Tussendoor
- • 4 personen
- • 151 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 375 g granola bosvruchten
- • 250 g honing
- • 100 g gedroogde abrikozen
- • 70 g moerbeien
- • 30 g bloem
- • 25 g pistachenoten
- • 1 tl 5-spice kruiden
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Breng de honing aan de kook en kook 1 minuut door.
- Doe alle andere ingrediënten in een metalen mengkom en giet de honing erop. Roer alles met een hittebestendige spatel door elkaar en schep het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik.
- Vouw het papier dicht over de bovenkant en zet er een ander cakeblik bovenop, zodanig dat het tweede blik de granolamassa naar beneden drukt. Zet hier een gewicht op en zet in de oven. Bak de granola 15 minuten.
- Laat afkoelen met het gewicht erop en haal dan het granolablok er uit. Snijd met een warm mes in plakjes en verpak in bakpapier.
Boodschappen lijst
- Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Krunchy muesli bosvruchten
4,99 375 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Five spices kruidenmix
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Abrikozen
5,59 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Deze granolbars zijn super handig voor in je tas als je een snelle lunch of tussendoortje nodig hebt. Liever minder zoet? Halveer de honing. De bar kruimelt dan wel wat meer, want honing zorgt voor de samenhang.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!