Hoofdgerecht
Goulash met bloemkoolrijst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 251 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml runderbouillon
- • 500 g runder hacheevlees of goulash
- • 175 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- • 2 tomaten, in stukjes
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 paprika, in stukjes
- • 2 el paprikapoeder
- • 1 tl karwijzaad
- • Zout & peper
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten op laag vuur.
- Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 minuten. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees in ca. 2 uur gaarstoven met deksel op de pan. Roer af en toe.
- Voeg de gesneden aardappel, paprika en tomaat toe, schep om en laat nog eens 30 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
- Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot kruim ter grootte van rijst of rasp de roosjes met een blokrasp. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en verwarm de bloemkoolrijst daarin 2 minuten al omscheppend. Voeg een half kopje water toe, doe het deksel op de pan en laat 3 minuten stomen. Serveer met de goulash.
Boodschappen lijst
- Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Runder hacheevlees
12,10 385 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Runderbouillonblokjes
2,39 8 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,99 45 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!