Gnocchi met palmkool-zeewierpesto en burrata
Gnocchi met palmkool-zeewierpesto en burrata

Hoofdgerecht

Gnocchi met palmkool-zeewierpesto en burrata

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 609 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g verse gnocchi
150 g palmkool
75 g Goudse XO kaas (alleen in de winkel)
50 ml milde olijfolie + extra om in te bakken
25 g dulse, afgespoeld in een zeef
1 bol burrata
Zwarte peper
Ook nodig: keukenmachine

BEreidings wijze

  1. Snijd 1cm van de onderkant van de palmkoolbladeren. Leg 2 kleine palmkoolbladeren apart. Snijd de rest van de palmkool grof en doe rauw in een keukenmachine. Knijp het water uit de dulse en doe bij de palmkool, samen met de geraspte kaas en 50ml olijfolie. Pulse tot je een smeuïge pesto hebt.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Haal de gnocchi uit elkaar en bak in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg de pesto en een scheutje water toe aan de gnocchi en meng erdoor. Zet het vuur uit.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een andere koekenpan en bak de apart gehouden kleine palmkoolbladeren 1 minuut aan beide kanten.
  4. Serveer de gnocchi op mooie borden met het palmkoolblad ernaast. Verdeel de burrata erover. Bestrooi met versgemalen peper.

Boodschappen lijst

  • product
    Verse gnocchi

    4,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Burrata

    2,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Zeewier Dulse

    4,25 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025