Hoofdgerecht
Gnocchi met palmkool-zeewierpesto en burrata
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 609 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g verse gnocchi
- • 150 g palmkool
- • 75 g Goudse XO kaas (alleen in de winkel)
- • 50 ml milde olijfolie + extra om in te bakken
- • 25 g dulse, afgespoeld in een zeef
- • 1 bol burrata
- • Zwarte peper
- • Ook nodig: keukenmachine
BEreidings wijze
- Snijd 1cm van de onderkant van de palmkoolbladeren. Leg 2 kleine palmkoolbladeren apart. Snijd de rest van de palmkool grof en doe rauw in een keukenmachine. Knijp het water uit de dulse en doe bij de palmkool, samen met de geraspte kaas en 50ml olijfolie. Pulse tot je een smeuïge pesto hebt.
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Haal de gnocchi uit elkaar en bak in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg de pesto en een scheutje water toe aan de gnocchi en meng erdoor. Zet het vuur uit.
- Verhit een beetje olijfolie in een andere koekenpan en bak de apart gehouden kleine palmkoolbladeren 1 minuut aan beide kanten.
- Serveer de gnocchi op mooie borden met het palmkoolblad ernaast. Verdeel de burrata erover. Bestrooi met versgemalen peper.
Boodschappen lijst
- Verse gnocchi
4,29 400 Gram
removeadd product to cart - Burrata
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zeewier Dulse
4,25 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!