Dessert
Gierstepap met rood fruitcompote
- • Dessert
- • 2 personen
- • 701 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml haverdrink
- • 500 g diepvries zomerfruit
- • 200 g gierst
- • Klein handje muntblaadjes, in fijne reepjes
- • Klein handje pompoenpitten, geroosterd in droge koekenpan
- • 1 el suiker
- • 1 el ahornsiroop
- • 2 tl boter (voor vegan: megarine vegan brick)
- • ½ tl gemalen kardemom
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verhit de (vegan) boter in een pannetje en laat smelten. Bak de gierst hierin 3 à 4 minuten.
- Voeg de haverdrink, 250 ml water en zout toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de gierst 15-20 minuten koken terwijl je af en toe roert en de pap in de gaten houdt. Voeg wat meer haverdrink toe als de pap te dik wordt en de gierst nog niet zacht is. Kook door totdat de gierst zacht is.
- Verwarm ondertussen het diepvriesfruit met de kardemom en de suiker in een klein pannetje op laag vuur. Laat zachtjes pruttelen totdat het fruit uit elkaar valt en pureer daarna naar wens eventueel tot een fijne compote of moes.
- Serveer de gierstepap met een schep compote, munt en pompoenpitjes en besprenkel met ahornsiroop.
Boodschappen lijst
- Haverdrink omega 3
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Gierst
2,89 500 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,75 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
3,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!