Hoofdgerecht
Gewokte noedels met raapstelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 483 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g noedels (zonder ei)
- • 300 g raapstelen, gewassen en gedroogd
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- • 5 cm gember, geschild en fijngehakt
- • 4 el ketjap asin
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el ketjap manis
- • 2 el sesamolie
- • 1 el sesamzaadjes
BEreidings wijze
- Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper sjalotjes en knoflook ca. 30 seconden. Voeg de raapstelen toe en schud enkele malen om. Voeg de 2 soorten ketjap toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet de noedels af en schep ze door de raapstelen in de wok.
- Verdeel over kommen en druppel er wat sesamolie overheen. Bestrooi met sesamzaad en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Ketjap Asin (zout)
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Raapstelen
2,19 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Bruine rijstnoedels
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 10 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!