Hoofdgerecht
Gevulde portabella's
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 8 portabella's
- • 5 teentjes knoflook
- • 1 groentebouillonblokje
- • 90 g quinoa-bulghur-gierstmix
- • 75 g halfgedroogde tomaten
- • 40 g pecannoten, gehakt en geroosterd
- • Handvol vegan geraspte kaas
- • Handje verse peterselie, gehakt
- • 1 el extra vierge olijfolie
- • ½ el balsamicoazijn
- • 1 tl tamari
- • ½ tl gedroogde salie
- • ¼ tl gedroogde tijm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa-bulghur-gierstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met daarin opgelost het bouillonblokje.
- Maak intussen de portabella’s schoon en schraap de binnenkant voorzichtig uit om kommetjes te creëren. Zet deze in een
- licht ingevette ovenschaal.
- Mix de quinoamix, geroosterde pecannoten (of pompoenpitten) en alle overige ingrediënten, behalve de vegan kaas, in een schaal. Proef en stel de smaak eventueel wat bij met extra
- balsamico, tamari of kruiden.
- Bestrijk de portabella’s lichtjes met wat olijfolie en vul ze met de mix. Bestrooi met vegan geraspte kaas en bak ca. 20 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Saliepoeder
2,89 20 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,19 250 Ml
removeadd product to cart - Half gedroogde tomaten
3,19 90 Gram
removeadd product to cart - Tamari (strong)
5,99 250 Ml
removeadd product to cart - Portobello
2,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker met een salade van reepjes verse tomaten en rode paprika. Dit is een recept ingezonden door Alina Shatrova uit het boek 'Koken met Ekoplaza'.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!