Hoofdgerecht
Gevulde Chinese koolrolletjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 175 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kipgehakt (of vega alternatief)
- • 1 Chinese kool, bladeren losgemaakt
- • 1 limoen, de rasp
- • 1 ei
- • 1 chilipeper, zaadlijst eruit en helft kleingehakt + helft in ringetjes
- • 5 cm gember, geraspt
- • 2 el broodkruim (zelfgemaakt of paneermeel)
- • 1 el sesamzaad
- • 1 tl gemalen sereh (citroengras)
- • Klein handje koriander
- • Zout & peper
- • Ook nodig: stoommandje voor op een grote pan
BEreidings wijze
- Blancheer de koolbladeren kort in ruim kokend water, spoel ze goed koud af en dep ze daarna droog. Zo worden ze soepel en kun je ze vouwen.
- Meng voor de vulling het kipgehakt met serehpoeder, gehakte chilipeper, ei, broodkruim, gember, peen en limoenrasp in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de koolbladeren en rol ze op tot strakke pakketjes.
- Breng een pan water aan de kook en zet het stoommandje erop. Het water mag het mandje niet raken.
- Leg de koolpakketjes in de mand en stoom ze gaar in ca. 15 à 20 minuten.
- Garneer met sesamzaad, koriander en chilipeper.
Boodschappen lijst
- Gekruid kipgehakt
7,47 285 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Chinese kool
4,59 1 stuks
removeadd product to cart - Sereh citroengras
3,19 20 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!