Hoofdgerecht
Gestoomde kabeljauw
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 stukken kabeljauwfilet van 150 g
- • 1 kleine komkommer
- • 2 el verse munt, fijngehakt
- • 2 limoenen
- • Zwarte peper, versgemalen
- • ½ tl gemalen komijn (djintin)
- • 1 dikke (winter)wortel
BEreidings wijze
- Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er uit met een lepel.
- Snijd de komkommer in lange repen, houd een aantal repen achter, en snijd de rest in kleine blokjes.
- Pers 1½ limoen uit.
- Schep in een schaaltje de komkommer met de munt en 2-3 el limoensap door elkaar.
- Maal er royaal peper boven en voeg de komijn toe.
- Wrijf de visfilet in met zout en peper en knijp er ½ limoen boven uit.
- Laat dit even intrekken.
- Breng een pan met een bodem water aan de kook.
- Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er met de kaasschaaf 4-6 lange dunne plakken af.
- Leg wat wortel en komkommer in het stoommandje.
- Leg de visfilets naast elkaar erop en bedek met de rest van de groenten.
- Stoom de vis afgedekt in 6 – 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets, net gaar.
- Leg de gestoomde vis op borden en schep er de muntsalade erover.
Boodschappen lijst
- Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!