Hoofdgerecht
Gestoofde kabeljauw met linzen in tomatensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 253 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 400 g linzen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 4 stukken kabeljauw (ca. 120 g per stuk)
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • 1 ui, kleingesneden
- • Klein handje peterselie, kleingesneden
- • 1 el olijfolie
- • ½ tl gedroogde tijm
- • Peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui even aan. Roer er de paprika, het blik tomaten, tijm en gemalen peper door en laat paar minuten sudderen.
- Schep de linzen door de tomatensaus, warm goed door.
- Bestrooi de stukken kabeljauw met een beetje zout en leg ze naast elkaar op de linzen, zet de warmtebron laag en leg het deksel op de pan. Laat de vis in ca. 10 minuten gaar stoven; de precieze tijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.
- Bestrooi voor het serveren met peterselie.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Tijm
4,29 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!