Bijgerecht
Geroosterde courgette met miso en furikake
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 144 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 courgette, in plakjes
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 el furikake (sesam-zeewierstrooisel)
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el mugi miso
BEreidings wijze
- Verhit in een bakpan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Leg de courgetteplakjes in de pan en rooster ze goudbruin, ca. 5 minuten per kant.
- Meng de miso, knoflook en 4 el water en blus hiermee de courgettes af.
- Haal de plakjes courgette uit de pan en leg ze op een bord. Bestrooi met furikake.
Boodschappen lijst
- Grauburgunder
12,29 75 cl
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Furikake
5,69 100 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,59 500 Ml
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht past perfect bij de Vom Berg Grauburgunder. De fruitige tonen van ananas, banaan, appel en peer aangevuld met een laagje verfrissende citrus in deze wijn, gaan goed samen met de geroosterde courgette. Beiden smaken overstemmen elkaar niet. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!