Geroosterde bospeen met yoghurt en abrikozen
Geroosterde bospeen met yoghurt en abrikozen

Salade

Geroosterde bospeen met yoghurt en abrikozen

  • Salade
  • 4 personen
  • 403 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g cannellinibonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
250 ml Griekse yoghurt (of plantaardig alternatief)
15 g dille, grof gehakt
6 abrikozen, gehalveerd
2 sjalotten, geschild en elk in 4 parten
1 bos bospeen (groen apart houden)
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, uitgeperst
4 el olijfolie
2 el abrikozenjam
2 el pistachenoten
1 el harissa
1 tl gemalen komijn
½ tl zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Meng de bospeen met de sjalotten, 2 eetlepels olie, gemalen komijn en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  3. Maak intussen een dressing van de harissa met abrikozenjam, citroensap, knoflook en 2 rest van de olijfolie.
  4. Was het wortelgroen in ijskoud water en dep droog.
  5. Meng de helft van de dressing met de cannellinibonen en de abrikozen en schep door de wortels op de bakplaat. Zet 5 minuten terug in de oven.
  6. Spreid de (vegan) yoghurt uit op een grote platte schaal. Verdeel de wortels en bonenmix erover en schep de overgebleven dressing erop. Garneer met pistachenoten, een beetje wortelgroen en de dille.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.