Salade
Geroosterde bospeen met yoghurt en abrikozen
- • Salade
- • 4 personen
- • 403 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g cannellinibonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 250 ml Griekse yoghurt (of plantaardig alternatief)
- • 15 g dille, grof gehakt
- • 6 abrikozen, gehalveerd
- • 2 sjalotten, geschild en elk in 4 parten
- • 1 bos bospeen (groen apart houden)
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 4 el olijfolie
- • 2 el abrikozenjam
- • 2 el pistachenoten
- • 1 el harissa
- • 1 tl gemalen komijn
- • ½ tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de bospeen met de sjalotten, 2 eetlepels olie, gemalen komijn en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Maak intussen een dressing van de harissa met abrikozenjam, citroensap, knoflook en 2 rest van de olijfolie.
- Was het wortelgroen in ijskoud water en dep droog.
- Meng de helft van de dressing met de cannellinibonen en de abrikozen en schep door de wortels op de bakplaat. Zet 5 minuten terug in de oven.
- Spreid de (vegan) yoghurt uit op een grote platte schaal. Verdeel de wortels en bonenmix erover en schep de overgebleven dressing erop. Garneer met pistachenoten, een beetje wortelgroen en de dille.
Boodschappen lijst
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Abrikozenjam
3,89 340 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Fagioli Toscani (cannellinibonen in tomatensaus)
2,49 400 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen zonder pit
5,99 300 Gram
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!