Hoofdgerecht
Geroosterde bloemkool met macadamia en gerookte kip
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g gerookte kip, in plakjes
- • 4 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
- • 2 handjes rauwe macadamianoten (ongebrand en ongezouten)
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • Flinke bos bieslook
- • 1 el milde olijfolie
- • DRESSING:
- • 2 el extra vierge olijfolie
- • 1 el Dijon mosterd
- • 1 el grove mosterd
- • 1 el appelazijn
- • Zeezout & gemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep de bloemkoolroosjes om met 1 eetlepel milde olijfolie. Spreid ze uit over de bakplaat en schuif in de oven. Rooster tot de randen donkerbruin kleuren. Dit duurt grofweg 30 minuten.
- Leg, als de bloemkool in de oven al aardig bruin is, de macadamianoten erbij en rooster ca. 7 minuten mee. Haal daarna de bloemkool en macadamia's uit de oven en laat even afkoelen.
- Klop ondertussen een dressing van beide mosterdsoorten met de azijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook fijn boven een grote serveerschaal.
- Hussel de bloemkool en macadamia's, de bleekselderij en de gerookte kip door de bieslook in de schaal en schep de dressing erdoor of serveer er apart bij.
Boodschappen lijst
- Bleekselderij
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Ambachtelijk gerookte kipfilet
8,99 165 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,79 1 stuks
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Appelazijn helder
3,69 750 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024 en is afkomstig van Suzanne Jungst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!