Hoofdgerecht
Geroosterde aubergines met quinoa en karnemelkdressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g quinoa
- • 2 grote of 3 kleine aubergines, in lange, dunne plakken
- • 1 sjalotje, ragfijn gesnipperd
- • ½ groentebouillonblokje
- • ½ citroen, de rasp en de rest in parten
- • ½ rode peper, in stukjes
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • ½ tl harissa
- • Handvol muntblaadjes
- • Scheut olijfolie
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 100 ml karnemelk
- • ½ teentje knoflook, geperst
- • 1 el Griekse yoghurt
- • Paar blaadjes munt, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de aubergines in lange dunne parten en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijn en zout en peper en meng goed door elkaar. Spreid de parten uit op een beklede bakplaat en rooster ze in ca. 30 minuten goudbruin, zacht en gaar.
- Bereid ondertussen de quinoa in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er gelijk het sjalotje, de harissa en de citroenrasp door.
- Klop alle dressingingrediënten door elkaar.
- Schep de quinoa in een schaal, leg de aubergineparten erop en drizzle de dressing erover. Garneer met partjes citroen en blaadjes munt en eventueel wat chilipeper.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Karnemelk
1,29 0.5 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!