Bijgerecht
Geroerbakte komkommer
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 106 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 komkommers, in dikke repen gesneden en zaadlijst verwijderd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 cm verse gember, geraspt
- • 1 limoen, rasp en sap
- • 4 bosui, in ringen
- • 3 el korianderblaadjes
- • 2 el zwart sesamzaad
- • 2 el zonnebloemolie
- • ½ el gemalen kurkuma
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bestrooi de komkommerrepen met zout en laat ze ca. 10 minuten pekelen, dep de komkommer daarna goed droog met keukenrol.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak hierin de kurkuma, knoflook en gember ca. 1 minuut. Doe de komkommer erbij en roerbak ca. 3 minuten. Voeg als laatste de bosui, sesamzaad en limoenrasp en -sap toe. Garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!