Bakken
Gepofte amaranthkoek met cranberry
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • Hand raw cacao nibs
- • Handje cranberry's, in stukjes
- • 4 el amaranth
- • 3 el pindakaas
BEreidings wijze
- Zet een diepe pan op het vuur en laat goed heet worden (test of een druppel water meteen verdampt). Voeg 1 eetlepel amaranth toe, doe het deksel erop en schud de pan; de amaranth begint meteen te poffen. Pof de amaranth in ca. 10 tot 15 seconden (let op voor verbranden) en doe over in een schaaltje. Pof zo ook de rest van de amaranth lepel voor lepel.
- Verwarm de pindakaas in een pannetje tot het ‘smelt’.
- Schep de gepofte amaranth, de cacao nibs en de cranberry's door de gesmolten pindakaas. Stort het mengsel op een stuk folie of bakpapier en spreid uit tot een plakkaat. Dek af met een tweede stuk folie of bakpapier en druk mooi plat. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd of breek de koek in stukken.
Boodschappen lijst
- Amaranth
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - RAW Cacao nibs
15,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!