Hoofdgerecht
Gekarameliseerde witlof met appel en hazelnoten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 223 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g witlof, in de lengte gehalveerd en bruine onderkant eraf
- • 300 g krieltjes
- • 50 g veldsla
- • 1 appel, in plakjes
- • 3 el hazelnoten
- • 2 el bieslook, grof gehakt
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el boter
- • 1 el suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de krieltjes in ruim water gaar. Giet af en laat uitstomen.
- Verhit intussen de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de witlofhelften, snijkant onder, in de pan en laat ze langzaam karamelliseren in 3 à 5 minuten.
- Voeg de appelplakjes, hazelnoten, suiker en boter toe en blijf regelmatig roeren voor ca. 5 minuten totdat alles mooi goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden, samen met de gekookte krieltjes en de veldsla. Garneer met bieslook.
Boodschappen lijst
- Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,79 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!