Salade
Gegrilde watermeloensalade
- • Salade
- • 4 personen
- • 510 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g couscous, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 150 g feta (of vegan Griekse feta-alternatief), gebrokkeld
- • 75 g rucola
- • 15 g dille, grof gehakt
- • 3 bosui, in ringen gesneden
- • 1 limoen, het sap
- • ½ watermeloen, in punten
- • 5 el olijfolie
- • 2 el gembersiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de punten watermeloen in met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze per kant ca. 30 seconden in de pan tot er grillstreepjes te zien zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de gembersiroop en het limoensap in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel de gegaarde couscous, de feta, bosui, rucola en dille door elkaar en meng de dressing er voorzichtig door.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg de stukken gegrilde watermeloen ertussen.
Boodschappen lijst
- Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!