Bijgerecht
Gegrilde prei met honing-mosterddressing en Tingling Tilly bier
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 763 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 prei, onderkantje + deel van groen eraf gesneden en zand eruit gewassen
- • 2 flesjes Tingling Tilly bier, voor erbij
- • Klein handje platte peterselie, gesneden
- • 4 el olijfolie
- • DRESSING:
- • 125 ml crème fraîche
- • 2 el grove mosterd
- • 2 el mayonaise
- • 1 el honing
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de barbecue voor op een temperatuur tussen de 180°C en 200°C.
- Meng voor de dressing de crème fraîche met de mosterd, honing en mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Smeer de preien goed in met olijfolie en leg ze op de barbecue (directe hitte) voor ca. 10 à 12 minuten. De prei zal zwart blakeren. Keer regelmatig.
- Haal de preien van de barbecue en snijd ze in de lengte in. Haal de buitenste zwarte vellen eraf. Bestrooi met zout, peper en peterselie. Druppel er wat dressing over en geef de rest er apart bij.
- Serveer de prei met Tingling Tilly bier.
Boodschappen lijst
- Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!