Hoofdgerecht
Gegrilde picanha met romescosaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g picanha
- • 380 g gegrilde paprika in olie
- • 30 g geroosterde amandelen
- • 30 g geroosterde hazelnoten
- • 1 teen knoflook
- • 2 el olijfolie
- • 2 el peterselie, gehakt
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 tl paprikapoeder
- • ½ tl chilipoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Doe voor de romesco saus de tomatenpuree, gegrilde paprika in olie, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, amandelen en hazelnoten in de blender en mix het fijn. Breng het op smaak met zout en peper.
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Smeer de picanha aan beide kanten in met de olijfolie. Leg voorzichtig in de grillpan gedurende 2 minuten en draai het vlees halverwege de baktijd een kwartslag zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat, doe dit ook met de andere zijde. Leg daarna het vlees te rusten voor ca. 5 minuten.
- Breng de picanha op smaak met zout en peper en trancheer het in mooie plakken. Serveer het samen met de romesco saus en garneer het met de gehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
5,99 175 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Ekoplaza feestspecial 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!