Gegrilde picanha met romescosaus
Gegrilde picanha met romescosaus

Hoofdgerecht

Gegrilde picanha met romescosaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g picanha
380 g gegrilde paprika in olie
30 g geroosterde amandelen
30 g geroosterde hazelnoten
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 el peterselie, gehakt
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Doe voor de romesco saus de tomatenpuree, gegrilde paprika in olie, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, amandelen en hazelnoten in de blender en mix het fijn. Breng het op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur. Smeer de picanha aan beide kanten in met de olijfolie. Leg voorzichtig in de grillpan gedurende 2 minuten en draai het vlees halverwege de baktijd een kwartslag zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat, doe dit ook met de andere zijde. Leg daarna het vlees te rusten voor ca. 5 minuten.
  3. Breng de picanha op smaak met zout en peper en trancheer het in mooie plakken. Serveer het samen met de romesco saus en garneer het met de gehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Ekoplaza feestspecial 2024.