Salade
Gegrilde paprikasalade met bulgur
- • Salade
- • 4 personen
- • 221 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g bulgur
- • 3 paprika's, in verschillende kleuren
- • 2 bosui, in dunne ringetjes
- • 3 el tuinkruiden: dille, munt, peterselie; gemengd en fijngehakt
- • 2 el geblancheerde amandelen, gehakt
- • 2 el extra vierge olijfolie
- • Zout
BEreidings wijze
- Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de paprika’s erin. Draai de paprika’s geregeld tot ze rondom donkergekleurd/geblakerd zijn. Doe ze daarna in een kom en sluit luchtdicht af met folie.
- Spoel intussen de bulgur schoon onder koud water en zet op in een pannetje met anderhalf keer zoveel water en een snuf zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot al het water opgenomen is. Meng de tuinkruiden en de bosui door de bulgur.
- Maak de afgekoelde paprika’s schoon: trek het verbrande vel eraf en verwijder de zaadlijsten. Scheur de paprika in reepjes en schep om met de bulgur. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met de amandelen.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie Italiaans
16,50 500 Ml
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Bulghur
2,39 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!