Hoofdgerecht
Gegrilde little gem met forel
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 little gem (bindsla), in de lengte gehalveerd en bruine stukje van de onderkant gesneden
- • 70 g gerookte forel
- • 30 g Parmigiano Reggiano, versgeraspt
- • 2 el olijfolie
- • Optioneel: dille (garnering)
- • DRESSING;
- • ½ citroen, de rasp
- • 2 el yoghurt
- • 2 el mayonaise
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de little gemhelften met de olijfolie en bak ze ca. 2 minuten per kant tot er mooie streepjes op staan.
- Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en citroenrasp door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de yoghurtdressing over de little gems op een plank of bord. Verdeel de stukjes gerookte forel erover en bestrooi met geraspte parmezaan en eventueel wat dille.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!