Gegrilde little gem met forel
Gegrilde little gem met forel

Hoofdgerecht

Gegrilde little gem met forel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 297 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 little gem (bindsla), in de lengte gehalveerd en bruine stukje van de onderkant gesneden
70 g gerookte forel
30 g Parmigiano Reggiano, versgeraspt
2 el olijfolie
Optioneel: dille (garnering)
DRESSING;
½ citroen, de rasp
2 el yoghurt
2 el mayonaise
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de little gemhelften met de olijfolie en bak ze ca. 2 minuten per kant tot er mooie streepjes op staan.
  2. Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en citroenrasp door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de yoghurtdressing over de little gems op een plank of bord. Verdeel de stukjes gerookte forel erover en bestrooi met geraspte parmezaan en eventueel wat dille.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.