Hoofdgerecht
Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 g boter, op kamertemperatuur
- • 50 g ansjovisfilets
- • 1 Chinese kool, in ca. 8 parten
- • 1 sjalot, fijngehakt
- • 2 el peterselie, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Pureer de ansjovis in de keukenmachine of met een vork. Voeg de boter toe en laat even draaien tot de boter luchtig is. Roer met een lepel de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel van de peterselie, peper en zout (niet veel: de ansjovis is ook zout) door de boter.
- Leg de parten kool op de barbecue. Gril mooi bruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het grillen met ansjovisboter. Laat de kool niet te lang op de barbecue liggen: als de boter tussen de blaadjes gesmolten is, mag de kool ervan af.
- Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
17,39 200 Gram
- Chinese kool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Grüner Veltliner
11,79 75 cl
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: lekker met Diwald Gru¨ner Veltliner
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!