Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter
Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter

Hoofdgerecht

Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

125 g boter, op kamertemperatuur
50 g ansjovisfilets
1 Chinese kool, in ca. 8 parten
1 sjalot, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Pureer de ansjovis in de keukenmachine of met een vork. Voeg de boter toe en laat even draaien tot de boter luchtig is. Roer met een lepel de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel van de peterselie, peper en zout (niet veel: de ansjovis is ook zout) door de boter.
  2. Leg de parten kool op de barbecue. Gril mooi bruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het grillen met ansjovisboter. Laat de kool niet te lang op de barbecue liggen: als de boter tussen de blaadjes gesmolten is, mag de kool ervan af.
  3. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: lekker met Diwald Gru¨ner Veltliner