Hoofdgerecht
Gebakken tempeh in kokossaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kokosmelk
- • 300 g tempeh, in blokjes
- • 250 g rijstnoedels
- • 2 stengels citroengras, doormidden geknakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- • 2 el olijfolie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el koriander, gehakt
BEreidings wijze
- Verhit de olie op hoog vuur en bak de blokjes tempeh rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
- Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en chilipeper even aan en voeg daarna het citroengras toe. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Schep de gebakken tempeh door de saus laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
- Kook ondertussen de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven en geef ze bij de temp. in kokossaus. Garneer met koriander. Verwijder voor het serveren het citroengras.
Boodschappen lijst
- Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tempeh
3,09 300 Gram
removeadd product to cart - Bruine rijstnoedels
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!