Bijgerecht
Gebakken Oosterse witlof
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 113 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 stronkjes witlof, schoongemaakt
- • 1 teentje knoflook
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en gesnipperd
- • 2 el sojasaus
- • 1 el sesamolie
- • 1 el zonnebloemolie
- • 1 el honing
- • 1 el limoensap
- • 1 el geroosterde sesamzaadjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de witlofstronkjes elk in 6 parten.
- Verhit de zonnebloemolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesnipperde peper en de witlof toe en roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur.
- Doe sesamolie, honing, sojasaus en limoensap erbij en roerbak alles nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Limoensap
2,49 200 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
4,69 250 Ml
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!