Gebakken little gem met burrata en spekjes
Gebakken little gem met burrata en spekjes

Hoofdgerecht

Gebakken little gem met burrata en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 340 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g gerookte spekreepjes, uitgebakken
50 g gegrilde paprika (potje), in reepjes
2 little gem (bindsla), in de lengte gehalveerd
1 bol burrata, gescheurd
1 el olijfolie
Zout
DRESSING:
2 el witte wijn
2 el olijfolie
2 el tijm, grof gehakt
1 tl fijne mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan. Bestrooi de halve little gems met een flinke snuf zout en bak ze in de (grill)pan voor ca. 2 minuten per kant zodat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen en een lekkere roostersmaak.
  2. Meng intussen voor de dressing de tijm, witte wijn, olijfolie en fijne mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de geroosterde little gems op 2 borden en leg de burrata, spekblokjes en gegrilde paprika erbij. Besprenkel met de dressing en maal er nog wat extra peper over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.