Hoofdgerecht
Gebakken little gem met burrata en spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 340 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g gerookte spekreepjes, uitgebakken
- • 50 g gegrilde paprika (potje), in reepjes
- • 2 little gem (bindsla), in de lengte gehalveerd
- • 1 bol burrata, gescheurd
- • 1 el olijfolie
- • Zout
- • DRESSING:
- • 2 el witte wijn
- • 2 el olijfolie
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • 1 tl fijne mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan. Bestrooi de halve little gems met een flinke snuf zout en bak ze in de (grill)pan voor ca. 2 minuten per kant zodat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen en een lekkere roostersmaak.
- Meng intussen voor de dressing de tijm, witte wijn, olijfolie en fijne mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de geroosterde little gems op 2 borden en leg de burrata, spekblokjes en gegrilde paprika erbij. Besprenkel met de dressing en maal er nog wat extra peper over.
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Burrata
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Verdejo / Sauvignon Blanc
6,99 75 cl
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!