Hoofdgerecht
Gebakken aardpeer met zalm
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 636 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g aardpeer, gewassen en in partjes
- • 250 g zalmfilet zonder huid, in twee gelijke stukken
- • ½ citroen, sap en rasp
- • 4 el olijfolie
- • 3 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 2 el peterselie, gehakt
- • Zeezout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een bakpan en bak de aardpeer-partjes op middelhoog vuur langzaam goudbruin in ca. 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg intussen de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en de citroenrasp. Gaar in de oven voor ca. 15 à 20 minuten. Knijp er daarna het citroensap over uit.
- Verdeel de aardperen over 2 borden en leg de zalm erbij. Garneer met peterselie en hazelnootjes.
Boodschappen lijst
- Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!