Hoofdgerecht
Garam masala curry met kip en tomaten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 271 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g kipfilet, in stukjes
- • 400 g gepelde tomaten (blik), gehakt
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesniperd
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 tl gemalen gember
- • 1 tl garam masala
- • ½ tl gemalen kurkuma
- • Klein handje korianderblaadjes, gehakt
- • Optioneel: basmatirijst (voor erbij)
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Roer goed door en doe de kip erbij. Bak de kip rondom bruin (niet gaar).
- Schep er, als de kip is dichtgeschroeid, de geelwortel, garam masala en gemberpoeder door. Doe de tomaten erbij en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de kip gaar is. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Serveer met basmatirijst en garneer de korianderblaadjes.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Garam masala kruidenmix
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 35 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!