Galettes Bretonnes
Galettes Bretonnes

Lunch

Galettes Bretonnes

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

50 g boekweitmeel
15 g tarwebloem
5 g verse dille
3 middelgrote eieren
Mècorino schapenkaasje
Warmgerookte zalm
¼ tl zout
Ongezouten roomboter of olie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Doe het boekweitmeel, de tarwebloem en zout in een kommetje. Voeg 125 ml water toe en mix met een garde. Voeg 1 ei toe en mix al roerend tot een glad beslag.
  2. Laat de pan goed heet worden op hoog vuur, voeg wat boter of olie toe en schep er de helft van het beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  3. Bak de dunne pannenkoek circa 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.
  4. Draai de pannenkoek om, bak 1 minuut en breek er een eitje over. Vouw de buitenkanten van de pannenkoek rondom het eitje (zoals de bovenkant van een envelop), zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Bak nog circa 3-5 minuten. Bak zo ook de andere pannenkoek met ei.
  5. Rasp ondertussen het Mècorino schapenkaasje grof (verwijder om hem goed te kunnen raspen de helft van de buitenkant) en pluk de dille los. Verdeel de kaas en dille over de pannenkoek envelopjes met ei en bestrooi met zout en peper. Lekker met wat warmgerookte zalm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Laura de Grave