Hoofdgerecht
Fusilli met snelle tomatensaus en linzenballetjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 762 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g fusilli
- • LINZENBALLETJES:
- • 400 g linzen, afgespoeld en uitgelekt
- • 40 g Parmigiano Reggiano + extra voor erover
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 1 eiwit
- • Paneermeel, om door te rollen
- • 3 el tomatenpuree
- • 1 tl mosterd
- • 1 tl sojasaus
- • Peper
- • Olie en boter, om in te bakken
- • TOMATENSAUS:
- • 250 g tomaten, zonder kroontjes en in stukjes
- • 3 el olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
- • Snuf zout
- • Optioneel: basilicumblaadjes, ter garnering
BEreidings wijze
- Maak eerst de linzenballetjes: maak de linzen fijn in een keukenmachine (of met de staafmixer). Doe in een kom en voeg alle ingrediënten, behalve het eiwit en het paneermeel, toe en meng goed door. Proef en voeg eventueel nog wat peper toe. Rol in je handen 12-14 balletjes, leg ze op een bord en zet ze even in de koelkast (15 à 30 minuten) zodat ze steviger worden.
- Maak ondertussen de saus: breng de olijfolie, stukjes tomaat, de tomatenpuree en het zout samen in een pannetje aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten sudderen. Proef en voeg eventueel extra zout toe.
- Klop het eiwit in een diep bord los en schud in een ander bord een laag paneermeel. Rol de linzenballetjes achtereenvolgens door het paneermeel, het eiwit en nogmaals door het paneermeel.
- Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen in een koekenpan een scheutje olie met een klontje boter en bak hierin de balletjes voorzichtig in 5 minuten gaar en bruin.
- Schep de afgegoten pasta door de saus. Serveer met de balletjes en garneer met basilicum en extra Parmigiano.
Boodschappen lijst
- Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Volkoren fusilli
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!