Hoofdgerecht
Frittata met geroosterde zoete bataat
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 355 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 120 g basilicum-knoflookkaas
- • 8 eieren
- • 2 zoete bataten, schoongewreven
- • ¼ tl nootmuskaat
- • Olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Wrijf de zoete bataten in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze in ongeveer 50 minuten helemaal zacht en gaar. Laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn en trek dan de schil eraf.
- Zet een grote, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Slink hierin de spinazie met wat peper en zout, beetje bij beetje, tot al het vocht verdampt is. Voeg de nootmuskaat toe.
- Breek ondertussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de geraspte kaas bij.
- Haal de spinazie van het vuur. Werk nu snel: giet het eimengsel in de pan; roer goed door en verbrokkel de zoete bataat erboven, bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven tot de frittata luchtig en goudbruin is.
Boodschappen lijst
- Gemalen nootmuskaat
5,89 40 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
- Kaasblokjes basilicum knoflook
4,49 110 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!