Soep
Erwtensoep met venkel en rookworst
- • Soep
- • 6 personen
- • 464 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g spliterwten
- • 500 ml runderbouillon
- • 300 g knolselderij, in blokjes
- • 240 g rookworst, in halve plakjes
- • 200 g winterpeen, in fijne blokjes
- • 3 uien, gesnipperd
- • 2 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 prei, in halve ringen
- • 1 venkel, in kleine blokjes
- • 1 stengel selderij, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de spliterwten in een ruime pan met 1½ l water en de runderbouillon rustig aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken, ca. 30 minuten.
- Voeg vervolgens de venkel, knolselderij, aardappel, winterpeen, uien, prei en laurierblaadjes toe en laat ca. 2 uur rustig garen. Roer regelmatig.
- Als de spliterwten zijn stuk gekookt is de soep goed. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de selderij en de rookworst toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Runderrookworst
5,24 240 Gram
removeadd product to cart - Groene spliterwten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillonblokjes
2,39 8 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!