Driekoningen taart
Driekoningen taart

Bakken

Driekoningen taart

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

200 g amandelmeel
125 g boter
100 g ongeraffineerde rietsuiker
2 bladerdegen
2 eieren
1 el bloem
Optioneel: 1 el rum

BEreidings wijze

  1. Meng stevig de zacht geworden boter en suiker in een kom.
  2. Voeg een ei en rum toe, roer nog een keer en voeg er de lepel bloem aan toe.
  3. Voeg geleidelijk aan het amandelmeel toe tot je de frangipane hebt.
  4. Verwarm je oven voor op 200°C, rol een bladerdeeg uit en leg het (met bakpapier) op een ovenplaat.
  5. Bedek de bodem met frangipane en laat 1 cm vrij aan de randen.
  6. Klop een ei en bestrijk de vrijgelaten rand met het ei.
  7. Rol de tweede bladerdeeg uit, leg het over het met frangipane gevulde deel. Maak de twee bladerdegen stevig aan elkaar vast.
  8. Stijk de rest van het overgebleven ei uit over de bovenzijde en randen van de taart en maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.
  9. Steek hem voor 40-45 min in de oven.

Boodschappen lijst