Bakken
Driekoningen taart
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g amandelmeel
- • 125 g boter
- • 100 g ongeraffineerde rietsuiker
- • 2 bladerdegen
- • 2 eieren
- • 1 el bloem
- • Optioneel: 1 el rum
BEreidings wijze
- Meng stevig de zacht geworden boter en suiker in een kom.
- Voeg een ei en rum toe, roer nog een keer en voeg er de lepel bloem aan toe.
- Voeg geleidelijk aan het amandelmeel toe tot je de frangipane hebt.
- Verwarm je oven voor op 200°C, rol een bladerdeeg uit en leg het (met bakpapier) op een ovenplaat.
- Bedek de bodem met frangipane en laat 1 cm vrij aan de randen.
- Klop een ei en bestrijk de vrijgelaten rand met het ei.
- Rol de tweede bladerdeeg uit, leg het over het met frangipane gevulde deel. Maak de twee bladerdegen stevig aan elkaar vast.
- Stijk de rest van het overgebleven ei uit over de bovenzijde en randen van de taart en maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.
- Steek hem voor 40-45 min in de oven.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!