Soep
Doperwten-cashewnotensoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 545 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 450 g doperwten (diepvries)
- • 280 g mini naanbrood knoflook, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 200 ml soja cuisine
- • 75 g cashewnoten
- • 10 blaadjes verse munt, grof gehakt
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui glazig in ca. 3 minuten. Doe de cashewnoten erbij en bak deze kort mee. Giet de bouillon en sojacuisine erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat, met een deksel op de pan, 20 minuten rustig doorkoken.
- Pureer, als de cashewnoten zacht gekookt zijn, de soep samen met de bevroren erwten glad in een blender. Giet terug in de pan en verwarm. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met munt en serveer met naanbrood.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,29 60 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!