Hoofdgerecht
Curry madras met kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kippendijfilet
- • 300 ml kippenbouillon
- • 70 g tomatenpuree
- • 50 g gedroogde abrikozen
- • 2 tenen knoflook, schoongemaakt
- • 1 ui, schoongemaakt
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 3 el yoghurt
- • 2 el kokosolie
- • 1 el kerrie madras
- • 1 tl komijnpoeder
- • Handje peterselie, ter garnering
BEreidings wijze
- Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
- Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
- Doe de in stukken gesneden kippendij erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
- Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
- Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
- Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met rijst of freekeh.
Boodschappen lijst
- Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Kerrie Madras
3,39 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!