Ontbijt
Croque madame met gruyère
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 647 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 sneetjes boerenbrood
- • 4 plakjes serranoham
- • 2 eieren
- • 4 el gruyère, geraspt
- • 2 el peterselie
- • 1 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
- • BECHAMELSAUS:
- • 200 ml melk
- • 40 g bloem
- • 30 g boter
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit voor de bechamelsaus de boter in een pannetje op laag vuur en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna langzaam de melk toe en roer voortdurend zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
- Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 eetlepels bechamelsaus en 1 eetlepel geraspte gruyère. Leg de sneetjes op elkaar met het beleg naar boven. Bak de croques zo ca. 12 minuten in de oven tot de gruyère goudbruin gesmolten is.
- Verhit intussen de zonnebloemolie in een bakpan en bak 2 spiegeleitjes. Breng op smaak met zout en peper en leg ze bovenop de croques. Garneer met peterselie en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Serranoham
4,99 50 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gruyère
8,78 180 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!