Croque madame met gruyère
Croque madame met gruyère

Ontbijt

Croque madame met gruyère

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 647 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 sneetjes boerenbrood
4 plakjes serranoham
2 eieren
4 el gruyère, geraspt
2 el peterselie
1 el zonnebloemolie
Zout & peper
BECHAMELSAUS:
200 ml melk
40 g bloem
30 g boter
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit voor de bechamelsaus de boter in een pannetje op laag vuur en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de bloem gaar is, dat duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna langzaam de melk toe en roer voortdurend zodat er een mooie, dikke bechamel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
  3. Leg de 4 sneetjes brood naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier en beleg ze elk met een plakje ham, gevolgd door 2 eetlepels bechamelsaus en 1 eetlepel geraspte gruyère. Leg de sneetjes op elkaar met het beleg naar boven. Bak de croques zo ca. 12 minuten in de oven tot de gruyère goudbruin gesmolten is.
  4. Verhit intussen de zonnebloemolie in een bakpan en bak 2 spiegeleitjes. Breng op smaak met zout en peper en leg ze bovenop de croques. Garneer met peterselie en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.