Salade
Couscous met vegan merguez en tahindressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 469 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 240 g couscous + groentebouillon
- • 200 g vegan merguez worstjes
- • 200 g wild wonders tomaatjes, gehalveerd
- • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- • 4 gekookte bieten, in kleine blokjes
- • 2 bosui, in ringetjes
- • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
- • 2 takjes munt, blaadjes grof gehakt
- • ½ el plantaardige olie
- • TAHINDRESSING:
- • 2 el witte tahin
- • 2 el plantaardige variatie op yoghurt amandel
- • 1 citroen, uitgeperst
- • ½ teen knoflook
- • 15 g peterselie, grof gehakt
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Pureer voor de dressing de tahin met de haver'yoghurt', peterselie, citroensap, knoflook, 2-3 el water en een snuf zout. Zet opzij.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de merguez tot ze lekker bruin zijn. Haal ze uit de pan en snijd in stukjes.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de hete groentebouillon. Laat een beetje afkoelen en meng er dan de bietjes, bosui, tomaat, olijven, komkommer en de stukjes merguez door.
- Verdeel over 4 borden en garneer met een flinke lepel tahindressing en verse munt.
Boodschappen lijst
- Witte tahin
4,59 250 Gram
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Amandel naturel
3,65 350 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Zwarte olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Vegan worst Merguez
4,95 200 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,49 1 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!