Hoofdgerecht
Couscous met harissa, geroosterde pompoen en lente-ui
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g pompoen, in blokjes (schoongemaakt gewicht)
- • 180 g couscous
- • 8 lente uitjes, alleen het witte gedeelte, in de lengte gehalveerd
- • Handje babyspinzie, gewassen en gedroogd
- • 1 el boter
- • Zout & peper
- • HARISSA:
- • 3 teentjes knoflook
- • 3 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- • 2 handjes koriander
- • 4 el olijfolie
- • 1 el tomatenketchup
- • 1 el gemalen komijnzaad
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de pompoenblokjes en de lente-uitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Rooster 10 minuten in de oven en keer dan de pompoen en uitjes om. Rooster nog eens 10 minuten.
- Meng intussen de harissa met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel ketchup tot een smeuïge pasta.
- Giet 350 ml kokend water over de couscous (of volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng de boter erdoor. Dek af met folie en laat 5 minuten staan.
- Roer de couscous luchtig los met een vork en verdeel over 4 diepe borden. Beleg met de pompoen en de uitjes, garneer met wat spinazieblaadjes en lepel de harissapasta erover.
Boodschappen lijst
- Tomatenketchup knijpfles
3,99 300 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!