Bakken
Courgettebrood van kikkererwtenmeel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 745 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kikkererwtenmeel
- • 125 g feta, in blokjes
- • 100 g zwarte olijven zonder pit, uitgelekt
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 100 ml olijfolie
- • 50 g pijnboompitten
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 1 courgette, geraspt en uitgelekt
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • Zwarte peper
- • Ook nodig: cakevorm van 1½ l inhoud.
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier. Maak hiervoor het bakpapier eerst nat en knijp het dan uit. Nu kun je het goed in de vorm plooien.
- Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgette.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag en giet in de vorm.
- Bak het courgettebrood in ca. 1 uur gaar (in sommige ovens duurt dat tot wel een kwartier langer).
- Laat ongeveer een half uur afkoelen en snijd dan pas aan.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,29 180 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!