Bakken
Courgette-linzenkoekjes
- • Bakken
- • 10 personen
- • 181 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g linzen (blik), uitgelekt en drooggedept
- • 70 g bloem
- • 2 courgettes, grof geraspt en drooggedept
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 limoen, geraspt
- • 1 ei
- • 4 el yoghurt
- • Snufje ras el hanout
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng in een grote kom de geraspte courgettes, ui, linzen, bloem, ras el hanout, en het ei.
- Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie en schep hierin met twee lepels bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in ca. 6 minuten per kant rustig goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
- Meng de limoenrasp door de yoghurt samen met wat zout en peper. Serveer bij de koekjes
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Magere yoghurt
2,09 1 Liter
removeadd product to cart - Ras El Hanout
3,89 35 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
- Linzen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,15 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!