Bijgerecht
Courgette-fritters met paprikadip
- • Bijgerecht
- • 8 personen
- • 254 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 kleine, stevige courgettes, geraspt en vocht uitgedrukt
- • 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 8 el zelfrijzend bakmeel
- • 2 el kokosolie
- • DIPSAUS:
- • 100 g roomkaas
- • 1 pot gegrilde paprika's, uitgelekt
- • 1 teentje knoflook
- • Handje bieslook
- • 1 el paprikapoeder
- • ½ tl cayennepeper
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Meng voor de dipsaus de gegrilde paprika’s met de knoflook en de bieslook in een keukenmachine. Voeg de roomkaas, de specerijen en zout naar smaak toe en blend nog even kort door elkaar. Zet de dip tot gebruik weg.
- Doe de courgetterasp in een kom en voeg het bakmeel en de geraspte kaas toe. Maak er balletjes ter grootte van een walnoot van en druk ze plat.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin de fritters, in een beetje kokosolie, in 2 à 3 minuten per kant goudbruin. Serveer met de dip.
Boodschappen lijst
- Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Lactosevrije roomkaas
3,19 150 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!