Hoofdgerecht
Conchiglie met spinazie, ricotta en tomatensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenblokjes
- • 300 g ricotta
- • 300 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 250 g conchiglie
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 ei, losgeklopt
- • ½ groentebouillonblokje
- • 2 el pijnboompitten
- • 2 el olijfolie
- • Paar takjes tijm
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel van de olie en laat er de spinazie in slinken. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Snijd de spinazie klein en meng met de ricotta en het ei. Bak de ui en knoflook glazig in 1 eetl olie. Voeg tijm, het halve bouillonblokje en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten trekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de schelpen met het spinaziemengsel en leg ze op de tomatensaus. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ca. 15 minuten in de oven tot alles goed heet is en de pitjes goudbruin geroosterd zijn.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!