Dessert
Chocolade-stoofpeertjes met hazelnoot en kaneel
- • Dessert
- • 4 personen
- • 707 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml rode wijn
- • 200 g pure kookchocolade, in kleine stukjes
- • 150 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- • 60 g suiker
- • 8 Gieser Wildeman stoofpeertjes
- • 2 kaneelstokjes
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 sinaasappel, de schil
- • 1 el gemalen kaneel
BEreidings wijze
- Schil de stoofpeertjes en doe ze in een ruime pan samen met de suiker, rode wijn, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en laurier. Voeg er net zoveel water aan toe totdat de peertjes net onderstaan. Stoof de peertjes rustig gaar in ca. 1,5 uur. Haal de peertjes daarna uit het vocht en zet ze in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doop de peertjes aan het steeltje in de chocolade en ‘paneer’ ze vervolgens met hazelnootjes.
- Strooi er met behulp van een fijn zeefje de gemalen kaneel overheen.
Boodschappen lijst
- Ceylon kaneelstokjes
3,19 12 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Kookchocolade puur
5,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten + 90 minuten stooftijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!