Hoofdgerecht
Chinese kool van de BBQ met sojasaus, limoen en chilipeper
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 5 el sojasaus
- • 3 el zonnebloem- of pindaolie
- • Rasp en sap van 1 limoen
- • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (zonder de zaadjes)
- • 1 Chinese kool, gewassen en in de lengte in 4 parten
- • Ca. 1½ el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
BEreidings wijze
- Meng in een kom sojasaus, olie, limoensap en ca. 1 theelepel limoenrasp tot een lichtfrisse dressing. Voeg hieraan de helft van
- de chilipeper toe. Besprenkel de Chinese kool met deze dressing.
- Grill de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin op de barbecue (of in een grillpan).
- Bestrooi voor het serveren met het sesamzaad en de rest van de chilipeper.
Boodschappen lijst
- Shoyu (mild)
3,39 145 Ml
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Chinese kool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!