Chinese kool van de BBQ met sojasaus, limoen en chilipeper
Chinese kool van de BBQ met sojasaus, limoen en chilipeper

Hoofdgerecht

Chinese kool van de BBQ met sojasaus, limoen en chilipeper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

5 el sojasaus
3 el zonnebloem- of pindaolie
Rasp en sap van 1 limoen
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (zonder de zaadjes)
1 Chinese kool, gewassen en in de lengte in 4 parten
Ca. 1½ el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan

BEreidings wijze

  1. Meng in een kom sojasaus, olie, limoensap en ca. 1 theelepel limoenrasp tot een lichtfrisse dressing. Voeg hieraan de helft van
  2. de chilipeper toe. Besprenkel de Chinese kool met deze dressing.
  3. Grill de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin op de barbecue (of in een grillpan).
  4. Bestrooi voor het serveren met het sesamzaad en de rest van de chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer